tirsdag den 20. oktober 2015

Æsel


Æsler er hestelignende dyr, som dog er lidt mindre end heste. Æslets hove er smallere end hestens og gør dermed æslet et langsommere dyr end hesten, men tilgengæld har den et mere sikkert fodfæste.

Æslet lever hovedsageligt af græs, men spiser også kløver og små buske. Den drikker vand, men behøver ikke vand hver dag. Æslet har været brugt som arbejdsdyr i omkring 10.000 år. Æslet kan også arbejde i stor varme, og sammen med det sikre fodfæste, kan æslet arbejde i meget vandskellige forhold.

Søko



Søkoen er et pattedyr som lever i vandet, hvor stort set alt dens føde består af plantedele.

Hvis du vil opleve søkoen i Danmark, kan det lade sig gøre i Odense Zoo og i Randers Regnskov. Søkoen i Randers Regnskov får det meste af sin føde igennem salat som den daglig bliver fodret med.

Sneglehus på æbleblad


Sneglen er kravlet op af æbletræet og ud på et af bladene hvor den nu gemmer sig væk

Hun gråand (Anas platyrhynchos)



Hun gråanden er ligesom hannen den mest almindelige and som findes i Danmark.

Til forskel fra hannen er hun gråanden ikke så farvestrålende, men har en mere brunlig grå farve.

Hjorteantilope



Hjorteantilopen kommer fra asien, hvor den for mange år siden, fandtes i millionvis. Efter at mennesket er begyndt at jage hjorteantilopen, er antallet af vilde hjorteantiloper faldet til under 10.000.

Hjorteantilopen bliver ca. 1 meter lang, og omkring 75 cm høj. Den lever af græs, blade og blomster. Den er drægtig i ca. et halvt år, og får en unge.

Det latinske navn for hjorteantilopen er Antilope cervicapra.

Han gråand (Anas platyrhynchos)


Gråanden er den mest almindelige and i Danmark, og ænderne kan ses ved de fleste åer, søer og andre områder med vand.

Hannen er let genkendelig med det grønne hoved, den brune hals og gule næb.

Gepard


Geparden er verdens hurtigste dyr, og er derfor ikke ligesom de fleste andre kattedyr. Den store forskel er at geparden ikke jagter i flok, men i stedet bruger sin høje fart til at indhente og nedlægge sit bytte.

Unge han geparder, kan dog finde på at leve i flok og derfor også jagte i flok, men på et tidspunkt går de hver til sit, og lever alene.

Geparden er ikke god til at klatre i træer, da dens klør ikke kan trækkes ind, og derfor bliver slidt så meget at de ikke kan gribe fast i træerne.